Marta Meisels Jewelry Blog

Mire érdemes figyelni a karikagyűrű ápolása során? Íme néhány viselési tipp

2022.07.22 09:44
Mire érdemes figyelni a karikagyűrű ápolása során? Íme néhány viselési tipp

Ha te is azt szeretnéd, hogy gyűrűd a lehető legtovább megőrizze a szépségét, akkor érdemes néhány egyszerű szabályt betartanod. Szerencsére ezek nem olyan bonyolultak, hogy bárkinek is nehézséget okoznának, csak időt és némi odafigyelést igényelnek.

Mire érdemes figyelni a karikagyűrű ápolása során? Íme néhány viselési tipp

Ha te is azt szeretnéd, hogy gyűrűd a lehető legtovább megőrizze a szépségét, akkor érdemes néhány egyszerű szabályt betartanod. Szerencsére ezek nem olyan bonyolultak, hogy bárkinek is nehézséget okoznának, csak időt és némi odafigyelést igényelnek. Ha sikerül ezeket betartanod, akkor hosszú évekig, évtizedekig nem lesz semmiféle problémád a gyűrűkkel.


A következőkben eláruljuk, hogy mire érdemes figyelni a karikagyűrű ápolása során, és a viselési tippek is a segítségedre lesznek.Mire érdemes figyelni a karikagyűrű ápolása során?

Bármilyen stílusú is a karikagyűrűd - akár klasszikus, akár egy modern, fényes felületű tungsten -, bizonyos mértékű ápolást igényel. Ennek az az egyszerű magyarázata, hogy a gyűrű az ujjadon olyan nagy igénybevételnek van kitéve, hogy óhatatlanul megkarcolódhat vagy sérülhet. Viszont kis odafigyeléssel és óvatossággal sokáig megőrizheted a szépségét.

Bármilyen gyűrűt is viselsz - akár eljegyzési, karika- vagy pecsétgyűrűt -, fizikai munkavégzésnél célszerű levenni azt. Ennek több szempontból is nagy jelentősége van. Egyrészt elkerülheted vele a balesetveszélyt, nem fog akadályozni a munkavégzésben, másrészt a gyűrűt így nem érheti szennyeződés. Gondolj a kertészkedésre vagy a takarításra, ahol a sima kosz mellett még a vegyi anyagok is közbeszólhatnak. A munkához használt eszközök is kárt tehetnek kedvencedben.

 

A tisztítószerek használatával is légy óvatos!

Nem is gondolná az ember, hogy a mindennapos tevékenységei során milyen sokféle vegyi anyaggal kerül közvetlen kapcsolatba. Már a reggeli készülődés során is ott sorjáznak: a testápoló, az arckrém, a borotvahab, a hajlakk, a hajzselé, a parfüm - felsorolni is nehéz. Ezek mind-mind hatással lehetnek a karikagyűrűkre, hogy milyen mértékben és módon, elég kiszámíthatatlan. Ezért a gyűrűt/gyűrűket mindig csak a készülődés utolsó momentumaként húzd fel az ujjadra.

Érdemes a tisztítószerekkel is csínján bánni, mivel a vegyszerek károsíthatják az aranybevonatot és sajnos a köveket is. Még az uszodában is célszerű mellőzni az ékszereid használatát, mert a klóros vagy gyógyvizek esetében a kénes víz megfeketetítheti őket.

 

A karikagyűrű ápolása

A karikagyűrűk ápolásához professzionális ékszerápolók és tisztítókendők állnak a rendelkezésedre. Segítségükkel új ragyogást adhatsz a mindennapi használatban megkopott ékszereknek. Léteznek úgynevezett polírozókendők is, amelyek speciális kétfokozatú tisztítórendszere eltávolítja az apró karcolásokat, elszíneződéseket.

A legértékesebb karikagyűrűket mindig különítsd el a többitől - mondjuk egyébként sem tanácsos “ömlesztve” tárolni az ékszereket. Egy textillel bélelt dobozban vagy az eredeti ékszerdobozban tartva megelőzheted az összekarcolódásukat.

 

A járvány, ami még mindig köztünk cirkulál

Az elmúlt évek járvánnyal terhelt időszaka teljesen új szokásrendet alakított ki - ez pedig érintette a gyűrűviselést is. A kézfertőtlenítők gyakori használata miatt ezen ékszereink jó része a fiókokban pihent, hiszen senki sem szerette volna, hogy azok a vegyi anyagok miatt károsodjanak.

Gyakori kérdés még napjainkban is, hogy szabad-e fertőtlenítőt használni a gyűrűink esetében? Nos, a válasz továbbra is ugyanaz: nem tanácsos, mert árthat a gyűrűk anyagának, bevonatának, a foglalatban lévő köveknek. Emiatt a gyűrűt mindig csak a kezed fertőtlenítése és megszáradása után tanácsos viselned, majd minden egyes újabb fertőtlenítésnél levenned.

Bízunk abban, hogy sikerült némi kapaszkodót nyújtanunk a karikagyűrűk ápolásával és viselésével kapcsolatban. Ha mégis maradtak megválaszolatlan kérdések, nyugodtan tedd fel őket, mi segítünk. Keress bennünket elérhetőségeink valamelyikén!

shopmania.hu sixpayment