Marta Meisels Jewelry Blog

A házassági gyűrűk az örök összetartozás jelképei

2021.10.21 13:44
A házassági gyűrűk az örök összetartozás jelképei

A házassági gyűrűk két egymást szerető ember összetartozásának szimbólumai.
Így van ez már az ókor óta.

A házassági gyűrűk az örök összetartozás jelképei

 

A házassági gyűrűk két egymást szerető ember összetartozásának szimbólumai. Így van ez már az ókor óta.

A gyűrű az örökkévalóságot, a soha el nem múlást, az egymás iránti vonzalom és szerelem folytonosságát jelképezi. Hiába telnek el évszázadok, nemhogy nem megy ki a divatból, hanem egyre szebb és különlegesebb lesz. Szerencsére napjainkra már megtörtént a gyűrűk “evolúciója” - számos alapanyag, minta és díszítés közül válogathattok. 

Az ékszerek jelentősége

Az emberek életében mindig fontos szerepet töltöttek be az ékszerek. Sokan vallották, és vallják ma is, hogy a belső értékeinket a külső határozza meg, ezért különösen nagy figyelmet kell szentelni a megjelenésre. Ennek részeként fontosnak tartják az ékszerek viselését, ami lehet visszafogottan elegáns, de túlzóan kérkedő is - árulkodva az egyén személyiségéről.

Már az ősember is viselt levadászott állatok csontjaiból készült karkötőket, nyakláncokat, fülbevalókat. Sokszor totemként tekintett rájuk, olyan varázserőt tulajdonított nekik, ami megvédte a gonosz szellemektől. Az ókorban az ékszerek alapanyaga az arany lett, amiből sokféle ékszert készítettek, a nép saját motívumait felhasználva díszítésként.

A középkorban az ékszerkészítés már mesterségnek számított, a gyűrűkbe már drágaköveket, gyémántokat is tettek, amelyek meghatározták a további évszázadok divatját. Az ékszerkészítés ugyanis megállíthatatlanul fejlődött, tovább finomodtak a technikák, csinosabbak, kecsesebbek lettek az ékszerek. 

 

Házassági gyűrűk - legnépszerűbb ékszereink egyike

Mindenki azt szeretné, ha az élete nagy pillanatai tökéletesek lennének. Ilyen pillanat a házasságkötés is, amikortól a kiválasztott két karikagyűrű szimbolizálja majd az összetartozásotokat. Milyen a tökéletes gyűrű? Szép, különleges, egyedi, modern, olyan, ami csak kettőtökre, az örök szerelmetekre vall.

A Marta Meisels Jewelry karikagyűrűi pontosan ilyenek. Egyediségüket azok a különleges high-tech és antiallergén alapanyagok biztosítják, amelyekkel túllépnek az ezüst vagy arany ékszerek megszokottságán. 

Olyan házassági gyűrűk ezek, amelyek évtizedeken át kifejezik majd az egymás iránti szereteteteket, a modern forma, a design és a különleges alapanyag pedig garantálni fogja az egyediségüket.

 

Különleges alapanyagok az ékszerkészítésben

Mi a Marta Meisels Jewelry-nél olyan időtálló, esztétikus megjelenésű, magas minőséggel rendelkező, antiallergén anyagokat használunk, amelyek formabontó, modern megjelenést biztosítanak számotokra. Ezeket az alapanyagokat már régóta alkalmazzák a gyógyászatban, az autógyártásban, a repülőgépiparban, de az ékszeripar is felfedezte, hogy különlegesen szép ékszereket is lehet készíteni belőlük. Ilyen anyag az orvosi nemesacél, a karbon, a meteorit, a kobalt-króm, a titán, a tungsten és a tantál, ami a legújabb és legkülönösebb alapanyag a ritkasága miatt. 

A tantálból készült házassági gyűrű nagyon tartós, törésálló, nem korrodálódik, nagyon nehezen karcolódik. Árában közel áll a nemesfémek árához, cserébe viszont egy természetes fémes csillogással rendelkező egyedi és modern ékszert viselhettek az ujjatokon. Egy olyan karikagyűrűt, ami képletesen szólva “nem fog szembejönni veletek” az utcán.

Ha szeretnétek jobban megismerkedni a Marta Meisels Jewelry történetével, különleges alapanyagaival és az azokból készült karikagyűrűkkel, szeretettel várunk benneteket weboldalunkon és budapesti üzletünkben.

shopmania.hu sixpayment