Marta Meisels Jewelry Blog

Drágakő Kisokos: Így válaszd ki a tökéletes követ

2023.11.08 11:00
Drágakő Kisokos: Így válaszd ki a tökéletes követ

Az esküvői ékszerek kiválasztása izgalmas és fontos része az eljegyzési vagy esküvői ceremóniának. A drágakövek választása pedig egy különösen személyes döntés, amely megtestesíti az örök szerelmet és a hűséget.

DRÁGAKŐ KISOKOS: ÍGY VÁLASZD KI A TÖKÉLETES KÖVET

Az esküvői ékszerek kiválasztása izgalmas és fontos része az eljegyzési vagy esküvői ceremóniának. A drágakövek választása pedig egy különösen személyes döntés, amely megtestesíti az örök szerelmet és a hűséget. Az Marta Meisels egyedi és lenyűgöző gyűrű kollekciója sokféle drágakövet kínál, amelyek között mindenki megtalálhatja a szívét legjobban megdobogtatót.

De vajon melyik drágakő a legmegfelelőbb számodra vagy a párodnak? Segítünk eligazodni a választásban ebben a drágakő kisokosban.

1. GyémántGyémánt

A gyémánt az örök szerelem és a tisztaság szimbóluma. Egy gyémánt évszázadokon keresztül megőrzi ragyogását és értékét. Gyönyörű csiszolása és fénye mindenkit elvarázsol. Egyik legismertebb példa Lady Diana híres kék zafírral és gyémántokkal díszített eljegyzési gyűrűje, amit most Kate Middleton visel. 
A gyémántokat a legtöbb esetben eljegyzési gyűrűkbe helyezik, de kiválóan mutatnak titán, nemesacél, tantál, kobalt-króm vagy karbon karikagyűrűkben is.

2. Fekete GyémántFekete gyémánt

A fekete gyémánt egyedi és titokzatos választás lehet. Sötét árnyalataival és különleges megjelenésével az erőt szimbolizálja. Ha szereted a sötét színeket és a különlegességet, a fekete gyémántot érdemes fontolóra venned. Kombinálhatod a férfiaknak készült titán vagy nemesacél gyűrűvel is, amelyek modern és erőteljes megjelenést kölcsönöznek. Johnny Cash híres country zenésznek is volt fekete gyémánttal díszített karikagyűrűje, amelyet feleségétől kapott ajándékba.

3. Moissanite  Moissanite

A moissanite egy ragyogó és csodás alternatívája a hagyományos gyémántnak. A "csillagok pora" kivételes fénye és tűzereje az égtől származik, mivel eredetileg meteoritból származik. A moissanite drágakövek környezetbarát választást jelentenek, és elbűvölőek eljegyzési és karikagyűrűkben egyaránt. 

4. RubinRubin

A rubin a szerelem és szenvedély szimbóluma. Vörös színe a szerelem lángját képviseli, sok kultúrában szent és védelmező erőt tulajdonítanak neki. A rubint főként eljegyzési gyűrűkbe ajánljuk, de választhatjátok ezeket a szenvedélyes drágaköveket tantál vagy titán karikagyűrűkbe is, melyek tartósak és időtlenek.

5. Zafír  Zafír

A zafír az istenek köve, és bölcsességet, a hűséget és az igazságot szimbolizálja. Kék színe nyugalmat és eleganciát sugároz. A zafír drágakövek tökéletesen passzolnak a Marta Meisels titán vagy damaszkuszi acél karikagyűrűihez. Az elegáns és időtlen kombináció kiemeli egyedi személyiségeteket.

6. AkvamarinAkvamarin

Az akvamarin egy könnyed és friss választás, amely a víz és az égbolt színeire emlékeztet. Nyugalmat és harmóniát sugároz. Az ókori görögök úgy vélték, hogy az akvamarinok hajótörötteknek adnak erőt és védelmet a tengeren. Az akvamarint inkább eljegyzési gyűrűkbe ajánljuk, mivel finom eleganciát kölcsönöz.

7. Ametiszt Ametiszt

Az ametiszt a bölcsesség és a harmónia drágaköve. A lila szín szellemi tisztaságot és hűséget szimbolizál. Egy ametiszt ékszer különleges ajándék lehet az eljegyzési ceremóniára. Az ametisztről bővebben másik blogposztunkban olvashatsz ide kattintva.

8. Topáz  Topáz

A topáz sokféle színben elérhető, és minden színében a pozitivitást és boldogságot szimbolizálja, minden színük más jelentéssel bír. A hagyományos sárga topáz például a jóindulat és barátság jelképe, míg a rózsaszín topáz a romantika és a szeretet szimbóluma. A topáz drágakövek vidámságot és optimizmust hoznak az életedbe. Válassz olyan színt, amely leginkább tetszik, és amely a legjobban kifejezi a személyiségedet.


Titán, nemesacél, tantál, kobalt-króm és karbon karikagyűrűink kiváló választások lehetnek. Ezek a modern és tartós anyagok tökéletesen illenek a mai párkapcsolatokhoz, ahol a funkcionalitás és az egyszerűség is fontos szempont. Például a titán karikagyűrűk rendkívül könnyűek és ellenállóak, így ideálisak az aktív férfiaknak, akik értékelik a kényelmet és a tartósságot.

Ha férfiként tanácstalan vagy a megfelelő karikagyűrű kiválasztásában, mindenképpen érdemes a pároddal közösen megfontolni a lehetőségeket. A drágakő és az anyag kiválasztásánál az is fontos szempont lehet, hogy az ékszerek harmonizáljanak egymással és a párotok egyéniségével.

Az Marta Meisels Esküvői Ékszer webáruház kínálatában biztosan találsz olyan drágakövet és karikagyűrűt, amely örökké emlékezetessé teszi az esküvődet. Szakértők is segítenek a választásban, és garantálják a minőséget és az egyedi dizájnt.

Az esküvői ékszer kiválasztása izgalmas feladat, és a megfelelő kombinációval az emlékek örökké ragyognak majd. Állj meg egy pillanatra, nézd végig kollekciónkat és válaszd ki a legmegfelelőbb drágakövet és gyűrűt, hogy az esküvőtök napja valóban felejthetetlen legyen!

shopmania.hu sixpayment