A Marta Meisels ékszerek különleges díszítései

Különleges díszítéseink

 

A Marta Meisels gyűrűkollekciói nemcsak alapanyagukban, hanem a díszítőelemek anyagában is igazi különlegességeket kínál. A gyémánton és más drágaköveken kívül még számtalan csodálatos elem ékítheti a kiválasztott ékszert, ami a szakértő kezek értő gondoskodásának köszönhetően, különleges megjelenést kölcsönöz a gyűrűnek és viselőjének egyaránt.

 

Szinte minden évben változnak a trendek, hogy mikor-melyik drágakő, fa berakások vagy minták alakítják a trendet. Az örök klasszikus természetesen a gyémánt, de a topáz, a zafír, a cirkónium és a különleges fa berakások méltán tartanak igényt a figyelemre.

 

Fa berakások

 

Az utóbbi pár év hozta magával azt az úttörő újítást, amit a fa berakásos díszítések megjelenése jelentett a karikagyűrűk terén. Az így díszített gyűrű rendkívül modern és igényes megjelenést kölcsönöz viselőjének. Ráadásul a letisztult eleganciára és a vagányabb stílusra is gyönyörű példákat találhattok, attól függően, hogy milyen fa berakást választotok.

 

A kollekciónkban egyelőre háromféle fával – koa fával, mahagónival és brazil rózsafával – találkozhattok. Ezek mellett azonban jelenleg is kísérletezünk más fajtákkal, például ébenfával és bubinga fával az elegáns férfi ékszerkollekciónkban.

 

Koa fa

 

A koa fát még 2014-ben, úttörőként kezdtük el használni Magyarországon. Ez az egzotikus akácfa egyébként Hawaii-on terem, ahol főleg gitárokat és bútorokat készítenek belőle. Korábbi vevőink között sok asztalos választott a koa fával díszített gyűrűink közül, mert tisztában vannak a különleges alapanyag értékével.

 

A koa fa lenyűgöző megjelenése mellett rendkívül jól kombinálható titánnal, tungstennel és cirkon kerámiával is. A cirkon kerámia a tungstenhez nagyon hasonló anyag, mi a fekete színű verziót használjuk, ami valóban különlegessé teszi az ékszer designját.

 

Mahagóni fa

 

Talán a mahagóni az egyik legismertebb fafajta, amit az ékszerkészítés során felhasználnak. Nemes és különleges alapanyag, gyönyörű vöröses színárnyalattal, ami még a hidegebb színekkel kombinálva is melegséget ébreszt abban, aki ránéz.

 

A Marta Meiselsnél kobalt-króm anyagba foglaltuk, így csodálatosan mutatnak az egymással kontrasztos színek: a mahagóni meleg, vöröses árnyalata a kobalt-króm világos, platinára hasonlító színével. Mahagóni fa gyűrűsdobozzal kombinálva egyszerre lesz elegáns és modern meglepetés.

 

Brazil rózsafa

 

A másik neve paliszander. Már hangzásában is mutatja, hogy különleges anyagról van szó! A brazil rózsafa a koa fához hasonlóan egzotikus, rendkívül kemény fafajta, amit a bútorgyártásban is előszeretettel használnak.

 

Elmondhatjuk róla, hogy nagyon jól bírja a mindennapi használatot, damaszkuszi acélba foglalva gyönyörűen mutat. Egyszerre elegáns és különleges viselet.

 

 

Köveink és egyedi anyagaink

 

Karika- és eljegyzési gyűrűinknek nemcsak a speciális fa berakások, hanem a hozzájuk választott kövek és anyagok esztétikuma is növeli a szépségét. Eleinte csak cirkóniával dolgoztunk, mert megjelenésében ez a kőfajta hasonlít leginkább a gyémántra, viszont az ára csupán töredéke annak.

 

Mindig figyelembe vesszük vevőink visszajelzéseit és kéréseit, ezért amikor az utóbbi pár évben egyre több vevőnk kérte, hogy legyen gyémánt a cirkónia helyett, eleget tettünk kérésüknek. Megalkottuk első gyémánt gyűrűnket, amit először tungstennel kombináltunk, 2020 év végére azonban megérkezett a gyémántos titán eljegyzési gyűrűnk is.

 

Ezen felül színes drágakövekkel is szívesen kísérletezünk, amiket nemesacél eljegyzési gyűrűkbe foglalunk. Ezek mind válogatottan szép kövek: ametiszt, zafír, akvamarin, peridot, gránát, topáz, turmalin, így a lágyabb és vagányabb színekről sem kell lemondani. Ezek mindegyikét a természet alkotta ilyen szépnek, ráadásul a kristályok világa lenyűgözően misztikus világ, szépségük mellett jótékony hatásuk is lehet.

 

Milyen különleges anyagokkal dolgozunk még?

 

Karbon:

 

Korábban titánnal kombináltuk a karbont, de a kísérletezéseink során rájöttünk, hogy önmagában is alkalmas ékszer alapanyagnak. Lehet, hogy hamarosan lesz az új kollekciónkban tiszta fekete jókarbon gyűrű is, az extrém megjelenést kedvelő férfi vevőink örömére. Követ foglalni egyébként a karbonba nem igazán lehet, tehát női köves gyűrűként nem fog visszaköszönni nálunk ebben a formában.

 

Meteorit:

 

Legújabb kollekciónk egyik legkülönösebb darabja a valódi meteorit berakással készített nemesacél karikagyűrűnk. Gyűrűnkhöz Mounionialusta vas meteoritot választottuk, melynek mintázata pompásan mutat gyűrűbe foglalva és magára vonzza a csodáló tekinteteket.

 

Lapis lazuli:

 

A lapis lazulit az ókori Egyiptomból ismerhetjük, így mondhatjuk, hogy az ékszerkészítők nem ma kezdték felismerni csodás tulajdonságait. Régen az uralkodók, a fáraók kövének tartották, jelentése: kék kő.

 

Mi a tungsten gyűrűnkbe foglaltuk, rozé arany bevonattal emelve tovább a megjelenését, így a kék a rozé színnel együtt lenyűgöző kontrasztot alkot. Ha ránézünk, az ősi Egyiptom varázsát, egzotikumát idézi, ezért nem meglepő, hogy a legkedveltebb gyűrűink közé tartozik, noha csak másfél éve van kollekciónkban.

 

shopmania.hu sixpayment