Marta Meisels Jewelry Blog

Köves eljegyzési gyűrű: legyen természetes a ragyogás!

2022.02.07 08:45
Köves eljegyzési gyűrű: legyen természetes a ragyogás!

Köves eljegyzési gyűrűt vásárolni talán egy fokkal még bonyolultabbnak tűnhet a gyűrűválasztásban tapasztalatlan férfiak számára. Ez nem csoda, hiszen a kövek sokfélesége, értéke, ragyogása, esetleges szimbolikája zavarba ejtő.

A köves eljegyzési gyűrű összetett jelkép

 

Amikor úgy érzed, hogy az életed elérkezett arra a pontra, amikor biztos vagy az érzelmeidben, nincs értelme a további halogatásnak. Nem is kérdés: a lányt, akit szeretsz és aki viszont szeret, magad mellett akarod tudni. Jóban és rosszban, egészségben és betegségben - ahogy azt a fogadalom is kimondja.

A gyűrű - akár eljegyzési, akár karika - minden kultúrában ugyanazt jelenti már hosszú évszázadok óta. A végtelenséget, az örök összetartozást, a szerelmet szimbolizálja. Amikor te is elhatározásra jutsz, nincs más dolgod: válassz egy csodaszép eljegyzési gyűrűt, és kérd meg a szerelmed kezét. 

Hogyan? Ahogy a kreativitásod diktálja. Hiszen te vagy az, aki a párodat a legjobban ismeri. Te vagy az, aki mindig tudja, hogy mivel lehet neki meglepetést és örömet okozni, és mi az, amitől annyira fél, hogy a világból is ki lehetne kergetni vele. Ismered az ízlését, a szokásait, a vágyait. Megkérheted a kezét sokféleképpen: romantikus helyen, extrém körülmények között, szűk családi körben vagy nagy nyilvánosság előtt. Egy a lényeg: az eljegyzési gyűrűt ne felejtsd otthon.

 

Ha a választásod a köves eljegyzési gyűrűre esik

 

Milyen köves eljegyzési gyűrűt érdemes választanod? Például nagyon szép a Dana nevű eljegyzési gyűrűnk is, ami valódi peridot drágakővel van díszítve. A peridot zöld színű, a szilikátásványok közé tartozó drágakő, amely színének intenzitása attól függ, hogy a kristály szerkezete mennyi vasat tartalmaz. 

Emiatt a sárga-zöld színűtől kezdve az olajbogyó színűn keresztül a barnás-zöld színig változhat. (Csak megjegyezzük a befolyásolás szándéka nélkül, hogy a legértékesebbnek a sötét olajzöld színváltozat számít.) Különleges és egyedi, emiatt csak limitált darabszámban áll rendelkezésre.

 

Minden korszaknak megvan a maga trendje

 

A színek, stílusok, formák sokfélesége figyelhető meg az ékszerek tervezésében és készítésében. Bizonyos trendek eltűntek, míg mások életre keltek, az eleganciát sugárzó egyszerű, egyköves gyűrűk azonban még ma is fénykorukat élik. 

Természetesen webáruházunk drágaköves eljegyzési gyűrűi közül is választhatsz. Olyan elkápráztatóan szép színekben állnak a rendelkezésedre, mint az akvamarin, a rózsaszín turmalin, az ametiszt, a sötétkék vagy a világoskék topáz, a zafír és a már fentebb említett zöld peridot. A kínálatunk szemet gyönyörködtető, igazán kár lenne nem figyelembe venni.

 

Mi jellemzi a drágaköveket?

 

Mielőtt kiválasztod az eljegyzési gyűrűt, nem árt, ha tudod, hogy melyik drágakő milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Lássuk:

 

  • A turmalin egy természetes, színes féldrágakő, ami a borszilikát ásványi csoportba tartozik. Különböző színekben létezik: piros, rózsaszín, fekete, barna, sárga, zöld, lila, de lehet kétszínű is.
  • Az ametiszt a kvarc ásványnak az ibolyaszínű változata. Anyaga szilícium-dioxid, a mértékletesség kövének nevezik. Színezetét a mangán, illetve a vas-titán adja. Tiszta állapotban drágakő.
  • A topáz változatos színű, lehet sárga, víztiszta és kék, ritkábbak a rózsaszín. Többnyire tiszta és átlátszó. Elűzi a bizonytalanságot, magabiztosságot ad. Vibráló energiája van, ami örömöt, nagylelkűséget, bőséget, jó egészséget garantál.
  • A zafír minél sötétebb, annál magasabb az ára. Belső békét hoz, megnyugtatja a szorongó embereket.

 

Válassz te is webáruházunk különleges köves eljegyzési gyűrűi közül! 

shopmania.hu sixpayment