Marta Meisels Jewelry Blog

Július hónap köve a rubin - Egy varázslatos drágakő

2023.07.03 10:55
Július hónap köve a rubin - Egy varázslatos drágakő

Ma egy különleges témával foglalkozunk, melynek középpontjában a július hónap köve, a rubin áll. Ha szeretne valami igazán különlegeset megtudni erről a drágakőről, olvasson tovább!

Július hónap köve a rubin - Egy varázslatos drágakő a Marta Meisels kollekciójában!

A rubin, ahogy a neve is sejteti, a vörös színéről híresült el. Az emberiség már évszázadok óta értékeli a rubin szépségét és erejét. Nem csoda, hogy ezt a különleges követ gyakran használják ékszerek díszítésére, mint például a Marta Meisels által kínált karikagyűrűink, melyek közül akár rubin kövekkel is választhatnak vevőink. Ha szeretne igazán egyedi, figyelemfelkeltő gyűrűt, akkor ez a lehetőség Önnek szól!

A rubin nemcsak a szépségéről híres, hanem számos pozitív tulajdonsággal is rendelkezik. Hitték, hogy a rubin szerencsét hoz és védelmező hatással bír. Többek között erősíti a szeretetet, növeli az energiát és segít megszabadulni a negatív gondolatoktól. Ha rubinnal díszített karikagyűrűt visel, akkor az emellett pozitív hatással lehet az életére is.

A rubin egyike a legismertebb drágaköveknek, melyet szerte a világon nagyra értékelnek. Ez a drágakő a korund nevű ásványváltozat, és a vörös színe révén vonzza az emberek figyelmét. A rubinokat általában a földkéreg mélyén, a magmás kőzetekben találják meg. A legnagyobb rubin lelőhelyek közé tartoznak Myanmar (korábban Burma), Srí Lanka, Thaiföld és Madagaszkár.

Myanmar híres a minőségi rubinokról, és itt található a világ egyik legrégebbi és legjelentősebb rubin bánya, a Mogok Bánya. A Mogok Bányában fellelhető rubinok gyakran ragyogó piros színűek és magas minőségűek.

Srí Lanka szintén híres rubin lelőhely, ahol a rubinok gyakran jólismerték a "Ceylon-rubin" néven. Ezek a rubinok általában élénk vörös színűek, és kiváló tisztaságukról ismertek.

Thaiföldön a Chanthaburi tartományban található rubin bányászat központja, és a régió híres a kiváló minőségű rubinokról. Thaiföldön fellelhető rubinok jellemzően intenzív, mélyvörös színűek, amelyekért sokan rajonganak.

Madagaszkár az újabb időkben jelentős rubin lelőhelyként jelentkezett, és egyre nagyobb figyelmet kap a rubinpiacban. Madagaszkár rubinjai általában élénk piros színűek és szép árnyalatokkal rendelkeznek.

A rubinokat különböző formákra csiszolják, hogy kiemeljék a kövek szépségét és csillogását. A leggyakoribb csiszolási formák közé tartozik a kör (briliáns) alakú, a párnás, az ovális és a smaragd csiszolás. Ezek a csiszolási formák segítenek kiemelni a rubinok egyedi színét és fényét, és csodálatos megjelenést kölcsönöznek az ékszereknek, például a Marta Meisels Gavin Ruby titán karikagyűrűnknek.

 

Ha érdekli a rubin, és szívesen viselne egy olyan karikagyűrűt, ami ezt a gyönyörű követ is tartalmazza, böngésszen weboldalunkon található drágaköves karikagyűrűink között, vagy kérjen időpontot budapesti ékszer szalonunkba!

shopmania.hu sixpayment