Marta Meisels Jewelry Blog

Férfi gyűrű - azaz gyűrűk férfiaknak

2022.04.13 10:09
Férfi gyűrű - azaz gyűrűk férfiaknak

Férfi gyűrű – furcsa hangzása van ennek a két szónak, de annál nagyobb a jelentősége. Miért?

Férfi gyűrű - azaz gyűrűk férfiaknak


Férfi gyűrű – furcsa hangzása van ennek a két szónak, de annál nagyobb a jelentősége. Miért? Mert a férfiak gyűrűviselésének is történelme és szokásrendje van, és nem merül ki a házasságkötés utáni gyűrűhordásban. (Ennek is megvan a rendje és módja, amiről a későbbiekben még ejtünk néhány szót.)

Férfi gyűrű, avagy milyen szokások alakultak ki az évszázadok során?

A férfiak is viselnek gyűrűt - miért is ne tehetnék? Jó választásnak bizonyulhat a webáruházunkban kapható, kézzel kovácsolt damaszkuszi acél karikagyűrű, ami kollekciónk különleges darabja. Letisztultsága, kétféle acélerezet mintája teszi egyedivé és össszetéveszthetetlenné.

A férfiak már az ókori Egyiptomban is viseltek gyűrűt, mert úgy gondolták, hogy a gyűrű a viselőjének eleganciát, férfiasságot, hatalmat kölcsönöz. Gondolj vissza a keleti uralkodókra vagy a török szultánokra, akiknek számos gyűrű díszítette az ujjukat a tekintély jeleként. 

 

Milyen típusú a férfi gyűrű?

 

A férfiasság jelképeként legtöbben a pecsétgyűrűket emlegetik, mert azok a viselőjüknek klasszikus eleganciát kölcsönöznek. Ahogy az a nevükben is benne van, a pecsétgyűrűn valamilyen státuszt vagy valahova tartozást kifejező jelvény vagy címer van. Napjainkban már a tetszésed szerint bármit bele lehet gravíroztatni: jelképeket, monogramot - bármit, az ízlésed szerint.

Férfiként nem kell lemondanod a gyűrű viseléséről, csak mindig az életvitelednek megfelelő modellt kell választanod. Finom és karakteres jelleget képviselnek, egyénre szabottan kiválaszthatóak, letisztult ízlésvilággal rendelkeznek. 

De a férfi gyűrű lehet normál karikagyűrű is - ezeknél az alapanyagok felhasználása adhat nem mindennapi megjelenést. A gyűrűk készülhetnek klasszikus módon aranyból, fehéraranyból, ezüstből, de különleges anyagokból: titánból, orvosi nemesacélból, tungstenből, karbonból, kobalt-krómból, tantálból.

 

  • Nemesacél: erőt sugall, modern, ellenálló
  • Titán: luxushatást kelt, könnyű, erős, újrafelhasználható
  • Tungsten: gyakorlatilag elpusztíthatatlan, nem veszít a fényéből, nem kopik

 

Hol van a férfi gyűrű helye a kezeden?

 

Míg a pecsétgyűrűt régebben a mutatóujjon hordták, manapság egyre inkább a kisujjon szokás viselni. Sokan ügyelnek arra, hogy a gyűrűsujjon kizárólag a jegy-, illetve karikagyűrűt viseljék. A hüvelykujjon csak akkor szoktak gyűrűt hordani, ha legalább két másik ujján is visel az illető gyűrűt. 

A gyűrűk számának is van egy észszerű határa - főként, ha olyan munkakörben dolgozol, ahol kifejezetten zavaró a jelenlétük. 

 

Miért érdemes gyűrűt viselni?

 

Természetesen - mivel szerencsére nem vagyunk egyformák - vannak olyan férfiak, akik nem igazán szeretik a férfi gyűrű viselését. Lehet, hogy te is közéjük tartozol, de ne mondj le végleg a lehetőségről, mert vannak előnyei is a gyűrűviselésnek:

 

  • Egy gyűrű a gyűrűsujjadon egyértelműen jelzi, hogy foglalt vagy 
  • Kifejezi a szép holmik iránti érzékenységedet
  • Tanúskodik az ízlésedről
  • Kiemeli a ruhadarabjaid tulajdonságait - öltöztet

 

Férfi gyűrű - azaz gyűrűk férfiaknak: válassz te is webáruházunk széles kínálatából! Ha pedig kérdésed lenne, mert tanácstalan vagy, akkor keress bennünket elérhetőségünk valamelyikén.

shopmania.hu sixpayment