Marta Meisels Jewelry Blog

Egyforma karikagyűrű kell a pároknak?

2022.11.12 18:00
Egyforma karikagyűrű kell a pároknak?

Nagyon sokszor találkozunk a munkánk során ezzel a kérdéssel: egyforma karikagyűrű kell a pároknak? Akik hagyománytisztelő neveltetést kaptak, azok többsége ragaszkodik ahhoz, hogy a karikagyűrűik is "egy párt alkossanak”.

Egyforma karikagyűrű kell a pároknak?

Nagyon sokszor találkozunk a munkánk során ezzel a kérdéssel: egyforma karikagyűrű kell a pároknak? Akik hagyománytisztelő neveltetést kaptak, azok többsége ragaszkodik ahhoz, hogy a karikagyűrűik is “egy párt alkossanak”. Ez érthető, de nem feltétlenül jelenti azt, hogy a megszólalásig meg kell egyezniük egymással. Mire gondolunk? Ha továbbolvasol, akkor számodra is kiderül.

 

Az egyforma karikagyűrű szerepe

A gyűrűviselési szokások együtt alakultak az emberiséggel, csak egy dolog nem változott: a jelentésük. A kialakításában, mintájában, anyagában egyforma karikagyűrű mind a férfiak, mind a nők számára ugyanazt szimbolizálták - a végtelen és örök szerelmet.

Ezt az összetartozást tükrözi a webáruházunkban beszerezhető damaszkuszi acél férfi karikagyűrű is, aminek a női megfelelője is kapható. Igen ám, de a női változata - annak ellenére, hogy ugyanolyan elegáns - némileg mégis eltér a férfi karikagyűrűtől. A letisztult stílusú női karikagyűrűt, amit kézzel kovácsolt damaszkuszi acélból készítettek, kétféle acél erezet mintája varázsol egyedivé. Ráadásul egy briliáns csiszolású cirkónia kristály teszi nőiessé.

 

Ma már nincs kőbe vésve az egyforma karikagyűrű viselése

És ez nagy szerencse. Miért? Mert ha házasodni szeretnétek, akkor a gyűrűválasztást bizony viták is kísérhetik. Nem nehéz elvesznetek a széles kínálatban, vagy ami még ennél is rosszabb, kitartóan ütköztetnetek azt a két különböző ízlésvilágot, amihez ragaszkodtok.

Ne hagyjátok, hogy eddig fajuljon a helyzet, az egyforma karikagyűrű kiválasztása nem kötelező senkinek. Igazán kár lenne a készülődés örömteli pillanatait meddő vitákkal beárnyékolni…

 

Nem könnyű a választás

Miért ilyen nehéz gyűrűt választani? Ennek több oka is lehet. Egyrészt minden megváltozik az életetekben - az “én”-t felváltja a “mi”, ami kompromisszumokkal és rugalmas alkalmazkodással jár (mindkettőtök részéről). Komoly és meghatározó időszaka ez az életeteknek, de egyben “történelmi” is, amire jó lenne jó érzésekkel, a készülődés feledhetetlen izgalmával emlékezni.

Sok dologban kell döntenetek: hol, mikor, hogyan házasodtok össze, kiket hívtok meg, hol fogtok élni - ezernyi kérdés, amire tudnotok kell a pontos választ. Az egyforma karikagyűrű vagy a nem egyforma karikagyűrű kérdése is egy sok közül.

 

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a jó karikagyűrű?

Mivel a karikagyűrűk kínálata évről évre gyarapszik, ennek eredményeképpen sokféle alapmodellből tudtok választani. A karikagyűrűk léteznek a nőiesebb és férfiasabb változatban, de nagyon fontos, hogy amit végül választani fogtok, az mindkettőtöknek tetsszen.

Az, hogy egyforma karikagyűrű legyen az ujjatokon, azaz színben, karátszámban, szélességben, mintázatban is megegyezzen, ma már nem elvárás. Azért sem, mert nem mindenkinek jó ugyanaz a modell. Egy vékonyabb női gyűrűsujjon egy 3-4 mm széles gyűrű esztétikusabban néz ki, mint egy férfi kézen.

 

Mennyire elfogadott az, ha egy pár nem egyforma karikagyűrűt visel?

Az eddig már a számodra is kiderült, hogy nem kell feltétlenül egyforma karikagyűrűt választanotok. Azaz a különbözőség bizonyos mértékig teljesen elfogadott a karikagyűrűk terén. A variációk száma végtelen: a gyűrűpár eltérhet a szélességében, de lehet a mintában megegyező, de más a színekben.

A teljesen eltérő gyűrűpárok viszont nagyon ritkán fordulnak elő, hiszen a legtöbb pár mégis igyekszik közös nevezőre jutni ezen a téren is. Az egyforma karikagyűrű nem alapkritérium, de mint az összetartozás jelképe, mégis kell némi hasonlóság közöttük.

 

Döntsetek ti is az ízlésetek szerint! Ha tanácstalanok vagytok, forduljatok hozzánk bizalommal!

shopmania.hu sixpayment